سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند رحمت کند مؤمنی را که سخن گوید و غنیمت یابد یا خاموش باشد و سلامت ماند . من برایتان قیل و قال و تباه کردن مال و فراوانی سؤال را بد می دارم . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :82
بازدید دیروز :126
کل بازدید :411375
تعداد کل یاداشته ها : 1000
04/2/18
6:3 ع
موسیقی
دکتر محمد باقر نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه در گفتگویی با روزنامه اعتماد ملی به نقد سیاست های اقتصادی دولت نهم پرداخته و به ویژه در مورد تخطی این دولت از برنامه های توسعه کشور هشدار داده است .
دکتر نوبخت گفت: دولت نهم به طور مکرر موضوع عدالت‌محوری، مهرورزی و خدمت به بندگان خدا را مطرح می‌کند. ولی علی‌رغم شعارهای دولت مبنی بر عدالت‌گستری و حمایت همه‌جانبه از اقشار فقیر و کم‌درآمد، در عمل نابرابری‌ها در جامعه بیشتر شده و همان فقرا و کم‌درآمدها آسیب بیشتری می‌بینند.
دولت نهم و کسانی که این شعارها را مطرح می‌کنند آدم‌های مهربان و مردم‌دوستی هستند ولی صرف این علا‌قه کفایت نمی‌کند بلکه باید سعی کنیم با روش علمی و درست و استفاده از تجربیات دیگران مشکلا‌ت را برطرف کنیم. یعنی اگر واقعا کاری به نتیجه نمی‌رسد نگوییم نخیر ما باید آن را به نتیجه برسانیم و در واقع دوباره‌کاری شود. در این صورت فقط وقت ما هدر می‌رود و آزمون و خطای دیگری صورت می‌گیرد. همچنانکه آن آمارها چه در رابطه با اندازه دولت و چه ضریب جینی و فاصله دهک‌های درآمدی، واقعیت‌ها را به ما نشان می‌دهند و نیاز است که ما با دقت و آگاهی بیشتر عمل کنیم.
به هر حال هنوز هم دیر نشده و هنوز فرصت هست. من پیشنهاد می‌کنم به برنامه چهارم توسعه رجوع کنیم و یا هر برنامه دیگری که مقبول است و دیگر فی‌البداهه دست به کار نشویم. یعنی بگذاریم دولت، در جایگاه سیاستگذاری باشد. فرضا سفرهای استانی دولت باعث ارتباط برقرار شدن دولت و مردم می‌شود ولی سیاستگذاری با انجام چنین سفرهایی تحقق پیدا نمی‌کند. در واقع مثل این می‌ماند که یک خلبان به جای هدایت هواپیما بیاید از مسافران پذیرایی کند. آن خلبان اگر دوستدار جان مردم است باید در کابین مخصوص خود بنشیند و هواپیما و کل مسافران را به سلا‌مت به مقصد برساند. یک خلبان ماهر به این شکل می‌تواند مهارت خود را نشان بدهد وگرنه باید گفت ما را به خیر شما امیدی نیست.
از یک طرف آقای احمدی‌نژاد گفتند منتقدان بگویند دولت نهم کجای برنامه چهارم توسعه را اجرا نکرده است. از طرف دیگر هم آقای داوودی معاون اول رئیس‌جمهور اظهار داشتند که نامحرمان برنامه چهارم توسعه را تدوین کرده‌اند. همچنین آقای الهام، سخنگوی دولت نهم، گفتند ما برنامه چهارم توسعه را اجرا می‌کنیم ولی به آن نقد بنیادین داریم. آقای دکتر نوبخت، شما با توجه به جایگاه و مقام‌تان، بالا‌خره متوجه شده‌اید که واقعا دولت به قانون برنامه چهارم توسعه اعتقاد دارد و درصدد اجرای کامل آن است و یا اینکه اعتقاد دولت همان است که آقای داوودی گفتند؟
اول اینکه باید اثبات کنند که نامحرمان در تهیه برنامه چهارم توسعه حضور داشته‌اند. بعدا هم هر کسی برنامه چهارم توسعه کشور را تهیه کرده، بالا‌خره آن برنامه از فیلتر شورای نگهبان قانون اساسی گذشته است و آن را تایید کرده‌اند. بنابراین تایید این برنامه از سوی شورای نگهبان به این معنا است که حتی اگر نامحرمان این برنامه را نوشته‌اند، چنین برنامه‌ای با قانون اساسی جمهوری اسلا‌می ایران مغایر نیست و مخالف با شرع مقدس اسلا‌م هم نیست.
در حال حاضر کشور ما دارای یک سند 20 ساله برای نیل به توسعه‌یافتگی است. اولین سال شروع آن که سال اول قانون برنامه چهارم توسعه بوده سال 1384 مقرر شد. در حالی که حدود 3 سال از آن دوره 20 ساله پشت سر گذاشته‌ایم و مطابق مفاد این سند فرادستی و برنامه‌های پنج‌ساله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مقرر شده که جایگاه برتر اقتصادی، علمی و تکنولوژیک کل منطقه را کسب کنیم. آیا در موقعیت کنونی ایرادهایی در اجرایی کردن آن سند به چشم می‌خورد که مجمع تشخیص مصلحت نظام در پی تهیه و تدوین الزامات آن بوده است؟
کل محتویات سند چشم‌انداز 20 ساله ایران فقط در چند صفحه تهیه و تدوین شده و به چاپ رسیده است. بحث اساسی این سند این است که ایران در سال 1404 شمسی قدرت برتر اقتصادی، علمی و تکنولوژیک خاورمیانه، آسیای مرکزی و شمال آفریقا باشد. در همین سند آمده که دولت هر ساله در لا‌یحه بودجه خود شاخص‌های کلا‌ن اقتصادی را ارائه کند. دولت نهم در لا‌یحه بودجه پیشنهادی سال 1387 همانند دو سال قبل از ارائه این شاخص‌ها سر باز می‌زند و با صراحت اعلا‌م نمی‌کند که فرضا نرخ تورم در سال آینده به چه میزان است. آقای دکتر نوبخت، در این زمان چه ساز و کاری باید وجود داشته باشد که دولت را به ارائه این شاخص‌ها ملزم کند و ما بدانیم با روندی که دولت نهم در پیش گرفته به سمت توسعه‌یافتگی مطابق با اهداف سند چشم‌انداز حرکت می‌کنیم و یا اینکه سیر قهقرایی داریم؟


86/11/15::: 9:10 ص
نظر()